TRANSPLANTIMI I VETULLAVE

Të kesh vetulla të bukura dhe simpatike është shumë e lehtë tani
Trajtimi i transplantit të vetullave

Transplanti i vetullave preferohet kryesisht nga femrat por meshkujt kanë filluar të shfaqin interes. Vetullat janë një nga faktorët më të rëndësishëm që ne përdorim për të shprehur ndjenjat tona. Njerëzit që do të bëjnë transplant vetullash duhet të kenë disa veti specifike. Së pari, personi duhet të jetë mbi 20 vjeç. Kjo për shkak se trupi arrin ekuilibrin hormonal dhe zhvillimi fizik përfundon.

Si bëhet transplantimi i vetullave?

Kur njerëzit vijnë, cilësia e indeve të zonës së transplantimit duhet të kontrollohet. Nëse ka një mbresë ose zonë të djegur, duhet analizuar me kujdes dhe operacioni duhet të vazhdojë sipas asaj fushe. Në përgjithësi, po vërehen humbje në sipërfaqe dhe rritje të pamjaftueshme. Ndonjëherë vërehen rënie të plota ose situata që nuk rriten. Ka disa shkaqe; të tilla si arsye gjenetike, arsye hormonale, alopecia, stresi, mbresë…

Teknika e transplantimit të vetullave

Ndërkohë që po përcaktojmë linjën, po shqyrtojmë kërkesat tuaja dhe raportin e artë në fytyrën tuaj. Zona më e mirë dhuruese është zona midis veshëve tuaj, pjesa e pasme e kokës. Është me të vërtetë e rëndësishme që ne të mos ju shkurtojmë flokët ndërsa jemi duke kryer një operacion në zonën e donatorëve. Kjo imazh natyror do të jetë i mbrojtur.

Transplanti i vetullave para dhe pas

Folikulat e flokëve të marra duhet të zgjidhen nga graftet e vetme. Këto shartime të vetme duhet të merren me grushta 0.6 mm. Për shkak se thellësia e kasës së vetullës është e ulët, ajo ka nevojë për mjeshtëri më të hollë. Vrimat e krijuara duhet të jenë në këndin dhe thellësinë e duhur. Këndi duhet të jetë midis 15-25 gradë. Një kënd më i ulët mund të shmangë ushqyerjen e duhur duke dëmtuar indin. Një shkallë më e lartë shkakton një imazh të panatyrshëm. Kujdesi për transplantin e vetullave është po aq i lehtë sa ai i flokëve dhe mjekrës, por kërkon një kujdes të veçantë.

Kur rritet vetulla e transplantuar?

15 ditët e para larja speciale duhet të bëhet me shampo dhe locion. Gjatë larjes ose masazhit që duhet bërë sipas drejtimit të rritjes së vetullave (I njëjti drejtim). 8 ditët e para duhet të shtriheni në shpinë. Personi që ka transplantuar vetullat mund të mbajë syze ose syze dielli që nga dita e parë, por syzet nuk duhet të prekin zonën e transplantimit.

Së pari, vetullat e transplantuara do t’i nënshtrohen një procesi të quajtur humbje shoku. Pas muajit të 3-të fillon rritja. Përafërsisht në muajin e 7-të ose të 8-të do të përfundojë paraqitja. Koha varet nga metabolizmi i pacientit, mund të duhet një vit për një pamje të plotë.

Pamja pas transplantimit të vetullave

Së fundmi, vetullat e transplantuara priren të rriten më shpejt se vetullat normale. Kur rriten duhet të priten me gërshërë. Me kalimin e kohës ata do të përshtaten dhe do të fillojnë të rriten me një shpejtësi normale.