TRANSPLANTIMI I MJERKËS DHE MUSTAQEVE

Një operacion i përsosur ju siguron imazhin që keni dëshiruar për fytyrën tuaj.
Në ditët e sotme mjekra është e pazëvendësueshme për meshkujt. Pamja e meshkujve po ndryshon jashtëzakonisht me mjekrën dhe mustaqet. Disa meshkujve u mungojnë mjekra dhe mustaqet. Ka disa arsye si; shkaqe gjenetike, probleme hormonale, alopecia, stresi, shenja dhe zona të djegura. Përveç këtyre arsyeve, zbatimet e gabuara të epilimit me laser mund të shkaktojnë humbje të mjekrës. Për çfarëdo arsye transplantimi i mjekrës është një domosdoshmëri për ato fusha, por nëse personi ka alopecia trajtimi mjekësor do të ishte një zgjedhje më e vërtetë. Nëse trajtimi dështon atëherë duhet bërë transplantimi i mjekrës dhe mustaqeve.

Si bëhen transplantet e mjekrës dhe mustaqeve?

Personi që do të transplantojë mjekrën duhet të jetë mbi 20 vjeç. Ka 2 arsye për këtë. E para është se trupi arrin ekuilibrin hormonal në të 20-at. E dyta është zhvillimi pyhsical është përfunduar në 20s. Kur pacientët vijnë së pari, duhet të kontrollohet cilësia e indeve të zonës së transplantimit. Nëse ka një mbresë ose zonë të djegur, ajo duhet të analizohet me kujdes dhe operacioni duhet të vazhdojë sipas asaj fushe përndryshe operacioni mund të dështojë. Gjithashtu nëse pacienti ka kaq shumë operacione puçrrash mund të jetë një vendim i gabuar për t’u aplikuar. Nëse gjithçka është në rregull, folikulat llogariten dhe kontrollohen për të parë nëse zona e donatorit do të jetë e mjaftueshme. Folikulat që merren nga zona dhuruese duhet të zgjidhen me kujdes.

Transplantimi i mjekrës dhe flokëve me teknikën FUE

Për shkak se transplantimi i një transplanti të vetëm nuk duhet të bëhet ndryshe edhe nëse këndi është i saktë, mjekra nuk do të duket e natyrshme. Folikulat duhet të merren në mënyrë të barabartë për një pamje natyrale. Folikula që merren për mjekër, ndryshojnë sipas trashësisë së flokëve. Ai varion midis 0,6-0,7-0,8 mm. Folikujt që merren nga zona dhuruese duhet të transplantohen në mënyrë të përshtatshme në vrimat e krijuara. Gjëja e parë që duhet marrë parasysh në këtë rast është këndi i krijimit të vrimave. Ky kënd duhet të jetë midis 15-25 gradë. Një shkallë më e lartë do të shkaktojë një pamje të panatyrshme.

Pas transplantimit duhet të aplikohet 1 seancë trajtimi PRP. Është për shërim të shpejtë dhe përfitim për graftet. Prandaj skuqja dhe zgjeba do të shërohen më shpejt.

Pas transplantimit të mjekrës dhe mustaqeve

15 ditët e para pas transplantimit duhet bërë një larje e thjeshtë por e veçantë për mjekrën dhe mustaqet. Një shampo dhe locion special do t’ju jepet për larjen speciale. 8 ditët e para duhet të shtriheni në shpinë për të mbrojtur shartet, sepse shartet mund të lëvizin për shkak të fërkimit. Folikulat e transplantuara do t’i nënshtrohen një procesi të quajtur humbje shoku pas 15 ditësh dhe do të bien në 1 muaj. Është e rëndësishme që gjatë masazhimit ose larjes së zonës, duhet ta bëni atë në të njëjtin drejtim me drejtimin e rritjes së mjekrës ose mustaqeve. Edhe folikulat e qimeve të transplantuara në zonat e mjekrës dhe mustaqeve do të rriten më shpejt se flokët, procesi do të jetë i ngjashëm. Rritja fillon në muajin e tretë dhe në muajin e 7-të p prej tyre do të jetë rritur. Edhe koha për një pamje të plotë i ndryshon njerëzit në njerëz, duhet të paktën një vit.

Qendra e transplantit të mjekrës dhe mustaqeve

Për informacion kontaktoni ekspertët tanë.