TRANSPLANTIMI I FLOKËVE

Metodat profesionale të mbjelljes së flokëve që erdhën së bashku me teknologjinë moderne

Çfarë është transplantimi i flokëve?

Transplanti i flokëve është një teknikë kirurgjikale që nxjerr folikulat e qimeve nga një pjesë e trupit, e quajtur ‘vend i donatorit’, në një pjesë tullac ose tullac të trupit. Është zbatuar në Japoni, ABD dhe disa vende evropiane që nga vitet 1930 me teknika të ndryshme. Transplantimi i flokëve në Turqi, filloi të jetë aktiv në vitet 2000.

Në ditët e sotme procesi i zhvillimit është duke u përmirësuar dhe teknologjitë më të fundit po përdoren për trajtimet e mbjelljes së flokëve. Ne ju rekomandojmë të punoni me profesionistë nën mbikëqyrjen e mjekut në spitale të plota.

Pas një operacioni të përfunduar të transplantimit të flokëve, pacientët mund të fillojnë të bëjnë punët e tyre rutinë. Përveç kësaj, ofron një përvojë të sofistikuar dhe një ndryshim të madh në cilësinë e jetës së pacientëve.

Si bëhet transplantimi i flokëve?

Këto operacione kanë pothuajse një histori shekullore. Teknikat duken të njëjta, por ato varen nga kushtet e pacientëve.

Në përgjithësi, procesi fillon dhe vazhdon kështu;

Nxjerrja e folikulave të flokëve nga zona e dhurimit
Krijimi i vrimave në zonën e transplantimit
Transplantimi i folikulave të shëndetshme
Aplikimet dhe teknikat e transplantit të flokëve

Më së shpeshti përdoret teknika e transplantit të flokëve FUE, e cila është nxjerrja e folikulave të flokëve me një pajisje të veçantë dhe transplantimi i tyre. Kjo teknikë po zhvillohet dita ditës. Madhësia e grushtit ndryshon sipas trashësisë së flokëve të pacientit.

Këto grushta zakonisht variojnë midis 0,6-0,7-0,8 mm në diametër. Këndi i rritjes dhe cilësia e flokëve ndryshojnë në varësi të krijimit të vrimave. Krijimi i vrimave përmendet me teknikën FUE. Nëse i përmbledhim këto teknika të mbjelljes së flokëve; FUE safiri, FUE perkutane, çarje anësore FUE, çarje vertikale FUE, FUE ari, Transplantimi Robotik i Flokëve dhe Transplantimi i Flokëve DHI.

Gjëja e parë që duhet marrë parasysh gjatë nxjerrjes së folikulit është përcaktimi i fushës së dhuruesit. Folikulat e kualifikuar duhet të nxirren nga zona të kualifikuara. Gjëja e dytë që duhet marrë parasysh është madhësia e grushtit. Kjo madhësi duhet të përcaktohet nga një profesionist përndryshe nuk do të ketë imazh natyral dhe mund të ketë disa plagë.

Transplanti i flokëve në Evropë

Transplantimi i flokëve është një operacion serioz mikrokirurgjik dhe tek pacientët aplikohet anestezi lokale. Duhet të bëhet në spitale të plota nga ekspertë të kirurgjisë plastike. Kjo është arsyeja që klinika e mbjelljes së flokëve që keni zgjedhur duhet t’ju kënaqë me përvojën e saj dhe t’ju sigurojë me referencat e saj.

“Europe Hair Center” është një qendër profesionale e transplantit të flokëve e cila po shërben në Evropë.

Dëshironi të punoni me një organizatë emocionuese dhe një kompani dinamike e cila ka aplikuar shërbimet e saj profesionale të transplantit të flokëve për pacientët e saj në më shumë se 20 vjet?

Për më shumë informacion dhe detaje na kontaktoni